Underduck

 

Benefiet Toekomst voor Tim - Schaijk

WIE IS TIM?

Tim Laurenssen is geboren op 29 mei 2009. Na een moeilijke start gaat het goed met Tim en is hij, op een griepje na, nooit ziek. Tim vindt het leuk om buiten te zijn. In de bossen, op de fiets, naar de kinderboerderij. Daarnaast gaat hij graag een aantal dagen per week naar het kinderdagverblijf.

Op 31 augustus 2012 is bij Tim Neuroblastoom stadium 4 met hoog risico geconstateerd. Ons leven staat op zijn kop! Onze grootste wens: het verslaan van de kanker en daarmee het overleven van Tim!

Op 7 september 2012 is Tim met zijn eerste chemo kuur gestart. Het gevecht is begonnen!

NEUROBLASTOOM?

Een neuroblastoom is een kwaadaardige tumor die uitgaat van het sympathisch (onwillekeurig) zenuwstelsel en alleen bij kinderen voorkomt. Neuroblastomen ontstaan waarschijnlijk als gevolg van een fout in de ontwikkeling van een voorloper cel van het sympathisch zenuwstelsel.

Vermoedelijk is er dus al voor de geboorte in de kern van de cel iets beschadigd aan het erfelijk materiaal, het DNA of de chromosomen.

Elk jaar krijgen in Nederland ongeveer 25 kinderen een neuroblastoom. Bijna alle kinderen zijn jonger dan 6 jaar. Bij de meeste kinderen zit de tumor in de buik, bij enkele in de borstholte, de hals of het bekken.

Tim heeft een tumor in zijn buik die is ontstaan in de bijnier. Daarnaast heeft Tim veel uitzaaiingen in o.a. zijn hoofd, benen, borst en heup.

De genezingskans van kinderen met een neuroblastoom is sterk afhankelijk van de uitbreiding van de tumor (d.w.z. de grootte en eventuele uitzaaiingen), de leeftijd van het kind en de genetische veranderingen in de tumorcellen. De genezingskans van kinderen met een neuroblastoom met uitzaaingen is 25-50%.

Voor Tim is de genezingskans geschat op 30%

Locatie : Schaijk

Terug